Proizvod je dodat.Pogledaj korpu

Uvek ažuran lager i cene!

Besplatna isporuka iznad 3000 din.

Kreiranje naloga

Već imaš nalog? Uloguj se

Informacije o naplati

Mi poštujemo Vašu privatnost i ne objavljujemo ili prodajemo Vaše lične podatke.

12 + 15 =

odustani

Vesti / Kako da izaberete pravi ranac za vašeg Đaka Prvaka

Kako da izaberete pravi ranac za vašeg Đaka Prvaka

16.06.2024.

Pripremanje vašeg deteta za polazak u prvi razred je uzbudljivo, ali može biti i stresno, pogotovo kada je reč o izboru pravog školskog ranca. Odabir odgovarajućeg ranca je ključan za udobnost i zdravlje vašeg mališana, kao i za organizaciju školskog pribora. Podelićemo savete kako da izaberete najbolji ranac za vašeg đaka prvaka.

Veličina i kapacitet
Prvi i najvažniji faktor je veličina ranca. Ranac treba da bude proporcionalan veličini deteta. Prevelik ranac može biti pretežak i nezgrapan za nošenje, dok premali ranac neće imati dovoljno prostora za sve potrebne stvari. Idealno je da ranac bude dovoljno velik da stane A4 sveske, knjige i pernica, ali ne veći od detetovih leđa.

Težina ranca
Prazan ranac ne bi trebao da bude previše težak. Stručnjaci preporučuju da ukupna težina ranca sa sadržajem ne prelazi 15% telesne težine deteta. Lagan ranac će smanjiti opterećenje na detetovim ramenima i leđima, čime se sprečavaju problemi sa držanjem i bolovi u mišićima.

Podrška za leđa
Ranac sa anatomski oblikovanim leđnim delom pruža bolju podršku i doprinosi pravilnom držanju tela. Obratite pažnju na modele sa anatomskim leđnim delom koji omogućava cirkulaciju vazduha, sprečavajući znojenje i iritaciju kože.

Naramenice
Široke, podesive i podstavljene naramenice su ključne za udobnost. One pomažu da se težina ravnomerno rasporedi i smanjuju pritisak na ramena. Poželjno je da ranac ima i grudni kaiš koji dodatno stabilizuje ranac i sprečava klizanje naramenica.

Materijal i izdržljivost
Ranac treba da bude napravljen od kvalitetnih i izdržljivih materijala koji mogu da izdrže svakodnevnu upotrebu i različite vremenske uslove. Vodootporni materijali su posebno korisni za zaštitu školskog pribora u slučaju kiše. Takođe, proverite da li su šavovi čvrsti i rajsferšlusi kvalitetni.

Organizacija i dodatne pregrade
Dobar ranac ima dovoljno pregrada i džepova koji olakšavaju organizaciju školskog pribora. Unutrašnji i spoljašnji džepovi omogućavaju detetu da lako pronađe svoje stvari i drže ranac urednim. Poseban džep za flašicu vode je takođe koristan dodatak.

Dizajn i boje
Iako funkcionalnost treba da bude na prvom mestu, važno je da ranac bude i vizuelno privlačan vašem detetu. Omogućite mu da izabere boje i motive koji mu se sviđaju. Popularni likovi iz crtanih filmova ili svetle boje mogu učiniti školu još uzbudljivijom.

Sigurnosni elementi
Za dodatnu sigurnost, naročito u urbanim sredinama, odaberite ranac sa reflektujućim trakama ili detaljima koji će omogućiti bolju vidljivost deteta u saobraćaju.

    Zaključak
    Odabir pravog školskog ranca za vašeg đaka prvaka može značajno uticati na njegovo iskustvo u školi. Pravilno izabran ranac doprinosi udobnosti, zdravlju i organizaciji, što su sve ključni elementi za uspešan početak školovanja. U našoj internet prodavnici kao i u našim maloprodajama možete pronaći širok izbor anatomskih školskih rančeva kako za devojčice tako i za dečake koji zadovoljavaju sve navedene kriterijume. Posetite nas i pronađite idealan ranac za vašeg malog školarca!

    Pridružite se našoj zajednici
    Pratite nas na društvenim mrežama Instagram , Facebook , TikTok , LinkedIn i prijavite se na naš newsletter kako biste bili u toku sa najnovijim ponudama i savetima za školsku godinu. Vaš Đak Prvak zaslužuje najbolje!

    Vasa korpa(
    ) Pogledaj korpu

    Stavka je izbrisana. Ponisti
    • Nemate proizvoda u korpi.
    • Ukupna suma

      0,00 RSD
    Besplatna isporuka za porudžbine vrednosti preko 3000,00 dinara.
    Lista čekanja Obavestićemo Vas kad artikal opet bude na lageru. Molimo Vas da ostavite validan email: